Őszi gyerekcipő vásárlása - Milyen a jó őszi cipő?

Hamarosan itt van az ősz - itt van újra - és újra előkerül a téma, hogy zárt cipő kell a gyereknek! 


Vannak azok a szerencsés szülők, akiknek nem pont nyáron nőtt óriásit a gyermeke, és még sanszos az is, hogy a tavaszi cipő jó lesz a gyerkőcre. Akkor ez a blogbejegyzés most nem neked szól :) De azért érdemes figyelnie mindenkinek, mert ez a kérdés előjön időről-időre, és hasznos lehet később is:

Ha épp most indul el gyermeked, akkor még akár fontolóra veheted azt is, hogy vajon kell-e még szandál így augusztusban a gyerkőcre, vagy már egyből zárt cipőt vegyünk? Ebben sajnos nincs "okos" vagy helyes megoldás, hiszen ez tényleg csak időjárás függő dolog, hogy melyik fajta lábbelit adjuk a gyermekre. Ha idén is olyan meleg lesz a szeptember, mint tavaly volt, akkor még majdnem két hónapig szandálban fognak járni a gyerekek. 
De ami általában jellemző szokott lenni, hogy augusztus huszadika után már nem melegszik annyira fel a levegő, jönnek a hűvös reggelek és esték...akkor meg már lehet elég lenne a zárt cipő vásárlása. 
Viszont, amiben tuti tippet tudok mondani, hogy ha mégis egy szandál (később pedig plusz egy cipő) vásárlása mellett döntesz, akkor sem hozol rossz döntést, ugyanis a hűvösebb napok beálltával a szandált tudjátok majd otthon használni benti szandiként, hogy otthon is legyen egy bokatartó lábbelije a gyereknek. 

Nektek szeretnénk segíteni, hogy eligazítást adjunk a gyerekcipő-vásárlás dzsungelében.


Szóval ezekre a szempontokra figyelj oda gyerekcipő-vásárlásnál: 


1.) A cipő anyaga: 

legyen a cipő felsőrésze és a talpbetét bőr vagy velúr. Ennél fontosabb talán nincs is egy gyerekcipőnél, mint az anyagösszetétel.
D.D.Step gyerekcipők 19-es mérettől

Fontos tudni, hogy a bőr és a velúr az az anyag, ami elvezeti a hőt, és nem hagyja, hogy a gyerek lába beizzadjon, bepáljon a lábbelibe, a zokniba!
Ha beleizzadna a lába, csúszna benne, könnyebben elesik, és egyszerűen látod a gyereken, hogy kényelmetlenül érzi magát a cipőben, akár még nyűgös is lehet.
DDSTEP gyerekcipőket ezen a linken találod: KATT IDE! 

2.) A cipő talpa: 

kisgyermekeknél nagyon fontos, hogy a talp, ami általában gumitalp legyen bordázott, ergo csúszásmentes. Legyen hajlékony, hogy a járás közben felvegye a lábfej mozdulatát és vele együtt "gördüljön", ezzel segítve a járást.
Nem kell már, hogy teljesen puha talpa legyen a cipőnek (mint a puhatalpú cipők, mamuszok), azért bizonyos stabilitást már kell adnia a járásnak...de legyen könnyen behajlítható.

Ezt könnyedén tesztelheted, hogy ha a kezedbe veszed a cipőt és könnyedén össze tudod hajlítani a talpát "kifli formába", akkor abban biztosan könnyedén fog lépkedni a csemetéd.
ŐSZI gyerekcipőket itt találod: KATT IDE! 

3.) A cipő mérete: 

Tévedtem a cipő anyagát illetően, hogy az lenne a legfontosabb, hiszen a MÉRET MÉG ANNÁL IS FONTOSABB!
Cipőválasztás előtt érdemes tudatában lenni, hogy kb hány cm a gyermek talpa.
A cipő belső teljes hosszának legalább fél cm-rel (5 mm) kell hosszabbnak lennie mint a gyermeked talphossza.

Ezt a legkönnyebben úgy tudod megállapítani, hogy:
- egyre több gyermekcipőnek (D.D.Step, Richter) kivehető a talpbetéte: vedd ki, mérd hozzá a gyermek talpához
- Add a cipőt a gyermekre, majd állítsd rá, és ha előlre tolja a lábujjait és te hátra be tudsz nyúlni még a sarkához, akkor még maradt egy ujjnyi hely, azaz kb pont fél cm...ez a méret tökéletes lesz.
- Add rá mindkét cipőt - hiszen nem egyformán nő a lábuk, fontos, hogy mindkét lábán kényelmesen álljon a cipő...sétáljon benne kicsit a gyermek, ha hátul nem lötyög ki belőle a sarka, ha nem csetlik-botlik a cipőben, akkor tuti jó lesz a méret :)
LINEA gyerekcipőket itt találod. KATT IDE! 

4.) A cipő tartsa jól a gyerek lábát: 


Első cipőnél, de szerintem még ameddig csak te választod a gyerek cipőjét és nem a divat diktál számára, addig a legjobb, ha olyan cipőt választasz, ami jól tartja a bokáját.

Ez nem azt jelenti, hogy valami speciális, gyógy cipőt kell egyből keresned gyermekednek. Egyszerűen csak az a fontos, hogy a cipő szára enyhén magasított legyen, hogy a bokacsontot jól tartsa, segítse, hogy a gyerek lába egyenesen nőjön, és ne dőljön be.



+1 hasznos, de nem feltétlenül szükséges tulajdonság: 

- van aki a cipőfűzős, van aki a tépőzáras cipőt kedveli:
Ha még pici gyermeked van, és otthon van veled, ergo te fogod öltöztetni, akkor nyugodtan választhatsz cipőfűzős cipőt.


RICHTER (régen SIESTA) gyerekcipők: www.pottomshop.hu

Ha már közösségbe jár a gyermek, vagy ha már van annyira erős akarata, öntudata, hogy ő akarja egyedül fel-levenni a cipőjét, akkor érdemes tépőzár
as cipőt választani. Illetve az oviban, a bölcsiben is jobban szeretik a dadusok, ha tépőzáras a cipő, mert az eléggé meggyorsítja a gyerekek öltözését :)

D.D.STEP gyerekcipők NAGY VÁLASZTÉKBAN! 


Aztán olyan 5-7 éves kor körül megtanulnak a gyerekek önállóan cipőt kötni, akkor újra lehet már cipőfűzős cipőt venni nekik.


Erről jut eszembe, hogy tudtad, hogy az egyik iskola érettségi jel, hogy a gyerek megtanuljon cipőt (masnit) kötni? Mert az már azt mutatja, hogy a szem-kéz koordinációja elég fejlett ahhoz, hogy iskolába menjen...ilyen szem-kéz koordináció szükséges pl. ahhoz, hogy a tábláról le tudja másolni a füzetébe amit a táblán lát. 

Ha további kérdésed van cipővásárlással kapcsolatban, keress minket nyugodtan, szívesen segítünk. 
GYEREKCIPŐ-ÜZLET BUDAPESTEN

Gyerekcipő-üzletünk Budapesten, a 16. kerületben található. 

Rendelj online, otthonról, kényelmesen webáruházunkból: 

WWW.POTTOMSHOP.HU 


Ezek a témák is hasznosak lehetnek számodra: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése